
Aquest article ens ve a explicar, la importància d’estimular la memòria dels infants en l’educació infantil i a casa. Com aquesta encara que no sigui retinguda de manera conscient serà imprescindible per aprenentatges posteriors i per a la construcció de la nostra pròpia identitat. Ens indica quines són les metodologies més adients per estimular el cervell dels infants per edat, com funciona el cervell d’un infant i quins són els punts claus de cada etapa.
El joc pot esdevenir el catalitzador que necessitem per estimular el cervell dels infants. Personalment penso que és una bona pràctica perquè estem posant en funcionament més d’una memòria, reforçant així els coneixements apressos a través del joc. Un altre aspecte que treballa aquesta metodologia és la motivació, el joc sempre és atractiu per a l’infant, potenciant la perseverança i el plaer. D’aquesta manera s’obtindrà uns millors resultats en els aprenentatges que ens motivin.
Un aspecte que he trobat interessant és que l’autor afirma que des dels tres anys, ja podem guardar records de manera conscient. Per una part ja disposem de la capacitat per guardar els records i per l’altre encara no tenim desenvolupada l’escorça prefrontal. Aquesta última provoca que oblidem la majoria de records d'abans dels 5 anys, quedant petits flaixos dels moments que ens han marcat.
Article "Estimular la memoria de los niños"
Cortejoso, D. (2012). Estimular la memoria de los niños. Consultat 19 octubre 2014, des de http://www.psicoglobalia.com/estimular-la-memoria-de-los-ninos/