top of page

El cervell matemàtic es troba en el lòbul parietal i dividit en tres camps:

 

  • Camp de números expressats en lletres
 
  • Camp de números expressats en números.
 
  • Un camp que s’ocupa de fer estimacions
 
Anècdota: Sabem que el cervell matemàtic es divideix en tres camps, gràcies a l’aportació d’un home que va quedar afectat dels dos primers camps, però que podia fer estimacions. Per exemple: Li preguntaven quants dies tenia un any i ell responia 360 dies, feia una estimació del que creia que era.

Els nens neixen amb un sistema innat per fer estimacions. Ho sabem gràcies a una investigació anomenada el paradigma de “violació de les expectatives” de Karen Wynn. Aquesta investigació consistia a veure les reaccions dels nadons davant dels resultats matemàtics impossibles.


Les neurociències diuen que Piaget s’equivocava amb la teoria de la conservació en els infants. Es va realitzar un nou experiment que va refutar la teoria de Piaget, aquest consistia a triar entre dues files de caramels, una més llarga que l’altre. Li explicaven al nen, que es podia quedar amb la fila de caramels que ell escollís, el nen sempre triava la fila que tenia més caramels independentment de si era més curta o més llarga. Gràcies a aquest experiment, es va arribar a la conclusió que l’infant disposava d’un mòdul innat d’estimació(aritmètica intuïtiva).

 

El cervell matemàtic

 

Relació espacial i numèrica

 

Sabem que existeix una relació entre el processament numèric i l’espacial. Com a exemple d'aquesta relació: Un nen sap quin dels dos números és més gran si es diu “11 i 34”, en canvi li costarà més si es diu “95 i 96”.

 
Els nens que tenen problemes amb el cervell matemàtic, també tenen problemes amb el sistema espacial. Com per exemple, els infants amb discalcúlia acostumen a presentar també problemes en l’orientació de l’espai i la representació corporal i els nens amb síndrome de Gerstmann (lesió en el lòbul parietal) presenten problemes per realitzar operacions aritmètiques simples, agnòsia digital i problemes d’orientació espacial.
Des de neurodidàctica, comptar amb els dits té sentit. La manera natural de les matemàtiques és contar a partir de la relació espacial i a través del cos.

© 2023 por Página Web en Construcción . Creado con Wix.com

bottom of page