top of page

Memòria

 

La memòria és la capacitat per retenir i emmagatzemar informació sobre el nostre entorn i sobre nosaltres mateixos. Ens permet adquirir destreses, resoldre problemes, adaptar-nos a l’entorn i és la principal eina per poder afrontar qualsevol situació.

 
Les memòries són xarxes àmpliament distribuïdes, s’entrellacen entre elles. Un mateix grup de neurones pot formar part de dues xarxes diferents. La memòria humana no funciona com si fos un ordinador, tota la informació no està estructurada ni ordenada sinó que funciona per xarxes.
 
La principal idea és que tenim un mateix concepte subdividit en diferents memòries. Per aquest motiu, moltes vegades ens costà recordar esdeveniments que ens passa avui com ara “He tancat amb clau?” o “Que he dinat?”. Un altre fenomen que ens ajuda a entendre les xarxes és el fenomen “punta de la llengua”: Aquest fenomen ens passa més amb noms propis, comencen a recordar coses que ens aproxima al nom com per exemple: “és morena” o “comença per p”. Per últim, disposem de memòries contextuals, les nostres memòries tenen una dependència en el context que es produeixen.
 
Exemple: Ens trobem a algú que el coneixem però no sabem d’on, si el trobéssim en el context que el vam conèixer, ens encordaríem millor que fora del context.
 

Anècdota: Experiment per memoritzar un seguit d'ítems en un context determinat i després reproduir-lo en el mateix context i un de diferent. Les persones que ho reproduïen en el mateix context que ho van memoritzar encertaven més ítems que els altres.

 

Com a conclusió podem dir que és més fàcil recordar sobre el mateix context que es va adquirir aquesta memorització que en un context diferent.

© 2023 por Página Web en Construcción . Creado con Wix.com

bottom of page